Strona główna » Ewa Malinowska
Ewa Malinowska
Ewa Malinowska

dr inż. Ewa Malinowska

Konsultacje

Wszystkie konsultacje w okresie 19.07.2021 - 30.07.2021 zostają odwołane - urlop.

Wszystkie konsultacje w okresie 09.08.2021 - 03.09.2021 zostają odwołane - urlop.

Wszystkie konsultacje w okresie 13.09.2021 - 28.09.2021 zostają odwołane - urlop.

Tydzień I:
Czwartek
godz. 08.00-08.45
pok. 009
Tydzień I:
Wtorek
godz. 08.00-08.45
pok. 009
Tydzień II:
Czwartek
godz. 08.00-08.45
pok. 009
Tydzień II:
Wtorek
godz. 08.00-08.45
pok. 009

Prowadzone przedmioty

  • Stacjonarne studia I stopnia
    • Mikroekonomia
    • Nadzór sanitarno - epidemiologiczny i gospodarowanie odpadami medycznymi
    • Zarządzanie jakością i akredytacja joz
  • Stacjonarne studia II stopnia
    • Certyfikowany auditor zarządzania bezpieczeństwem pracy
  • Niestacjonarne studia II stopnia
    • Certyfikowany auditor zarządzania bezpieczeństwem pracy

Prowadzone seminaria

Seminarium licencjackie

Kierunek: Zarządzanie
Specjalność: Zarządzanie Jakością i Środowiskiem

SEMINARIUM MAGISTERSKIE ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ

Zakres programowy:
- Zarządzanie jakością i bezpieczeństwo produktu żywnościowego,
- Narzędzia pomiaru i doskonalenia jakości produktów, systemów, usług,
- Ekonomika jakości,
- Rozwój zrównoważony,
- Rolnictwo ekologiczne i żywność ekologiczna,
- Ekonomika ochrony środowiska, Ekologiczne aspekty opakowalnictwa,
- Ekobilanse,
- Logistyka i magazynowanie,
- Grupy towarowe ze szczególnym uwzględnieniem produktów żywnościowych

Seminarium magisterskie

Kierunek: Zarządzanie
Specjalność: Zarządzanie Jakością i Środowiskiem

Seminarium magisterskie

Specjalność:  Zarządzanie jakością i środowiskiem

Prowadzący seminarium: dr inż. Ewa Malinowska

Opis tematyki:

  • Systemy zarzadzania jakością, środowiskiem, bezpieczeństwem pracy;
  • Zagadnienia związane z zapewnieniem bezpieczeństwa produktu żywnościowego oraz organizacji zajmujących się ich wytwarzaniem, obrotem, dystrybucją;
  • Narzędzia pomiaru i doskonalenia jakości produktów, systemów, usług;
  • Ekonomika jakości;
  • Rozwój zrównoważony;
  • Rolnictwo ekologiczne i żywność ekologiczna;
  • Ekonomika ochrony środowiska, Ekologiczne aspekty opakowalnictwa;
  • Ekobilanse;
  • Logistyka i magazynowanie, Lean manufacturing, Japońskie techniki zarządzania jakością – Kaizen, Kanban, Hoshin Kanri i inne;
  • Jakość usług;
  • Grupy towarowe ze szczególnym uwzględnieniem produktów żywnościowych.

 

Egzaminy i zaliczenia

  • Certyfikowany auditor zarządzania bezpieczeństwem pracy [grupa A lab]
  • grupa: N43-31
    Niedziela 30.05.2021
    godz.: 11.30-13.00
    sala Online
    Z
    termin pierwszy

  • Certyfikowany auditor zarządzania bezpieczeństwem pracy [grupa B lab]
  • grupa: N43-31
    Niedziela 30.05.2021
    godz.: 13.30-15.00
    sala Online
    Z
    termin pierwszy

  • Certyfikowany auditor zarządzania bezpieczeństwem pracy [lab]
  • grupa: S43-31
    Czwartek 10.06.2021
    godz.: 13.30-15.00
    sala Online
    Z
    termin pierwszy

  • Jakość żywności i żywienia [w, WDW]
  • grupa: WDW
    Czwartek 10.06.2021
    godz.: 09.45-11.15
    sala Online
    Z
    termin pierwszy

  • Nadzór sanitarno - epidemiologiczny i gospodarowanie odpadami medycznymi [w]
  • grupa: S23-15
    Czwartek 10.06.2021
    godz.: 11.30-13.00
    sala Online
    Z
    termin pierwszy

    grupa: S23-16
    Czwartek 10.06.2021
    godz.: 11.30-13.00
    sala Online
    Z
    termin pierwszy

  • Zarządzanie jakością i akredytacja joz [ćw]
  • grupa: S23-15
    Wtorek 08.06.2021
    godz.: 11.30-13.00
    sala Online
    Z
    termin pierwszy

    grupa: S23-16
    Wtorek 08.06.2021
    godz.: 13.30-15.00
    sala Online
    Z
    termin pierwszy

Publikacje